Sale!

Maria-Sophia. Elementul feminin in devenirea omenirii

29.00 lei 24.65 lei

Autor
Michael Debus
An Aparitie 2013
Editura Univers Enciclopedic Gold
Coperta
Paperback
Numar pagini 208
ISBN
978-606-704-003-6

Description

Sophia, Intelepciunea lui Dumnezeu, le-a vorbit oamenilor in diverse timpuri si locuri inca din vremuri stravechi. Originea ei dumnezeiasca o situeaza alaturi de Logos ca si semnificatie cosmica, ridicand, in acelasi timp, intrebari profunde asupra rolului pe care-l are in evolutia umana. Care a fost legatura ei cu Eva si cu Maria? Cum a fost venerata in trecut si cum ne raportam la ea acum?

Michael Debus ia in discutie arhetipuri feminine si legatura Sophiei cu Maria, Iisus si Sfantul Duh si, cel mai important, semnificatia Sophiei pentru sufletele moderne aflate in cautarea adevarului. Scrisa dintr-o perspectiva antroposofica, lucrarea are ca sursa de inspiratie Vechiul si Noul Testament, cele patru Evanghelii, scrierile primilor Parinti ai Bisericii, ale Bisericii ortodoxe, precum si cele ale misticii crestine si ale filosofiei ruse a religiei.

Concepte crestine fundamentale cum ar fi creatia, legea, pacatul, moartea si invierea, iertarea, izbavirea si ideea crestina de evolutie spirituala in libertate apar imbogatite si mai plauzibile vazute in lumina conexiunii dintre Sophia si umanitate.

Cartea comprima o multitudine de idei in cateva capitole, constituind un imbold de a studia mai departe rolul femininului divin in stradaniile noastre spirituale.

Share Button

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Maria-Sophia. Elementul feminin in devenirea omenirii”

ten − 5 =