Semiologie medicala pentru asistenti medicali

28.90 lei

Autor Mihaela Vasile, Monica Moldoveanu
An Aparitie 2012
Editura All
Coperta Brosata
Numar pagini 224
ISBN 978-606-587-012-3

Description

Semiologia este piatra fundamentala a diagnosticului. Informatiile anamnestice orienteaza, datele clinice fundamenteaza, iar datele de laborator confirma diagnosticul.
Cursul de semiologie medicala isi propune sa inarmeze asistentul medical cu metode si tehnici de examinare a pacientului si, in acelasi timp, cu mijloace si cai de a descoperi semnele si simptomele si a le interpreta in mod corespunzator cu scopul de a aprecia corect si rapid diagnosticul clinic pentru a interveni eficient in sprijinul redobandirii/ameliorarii sanatatii pacientului. Este structurat in trei capitole: (1) Utilizarea terminologiei medicale in efectuarea anamnezei; (2) Modificarile observate de asistenta medicala la inspectia generala si (3) Manifestari cauzate de diferite afectiuni. La sfarsit, exista o sectiune de teste pentru evaluarea cunostintelor.
Datorita nevoii permanente de cunoastere si perfectionare a asistentului medical, ca si a tuturor profesionistilor din domeniul sanatatii, aceasta carte este extrem de utila elevilor scolilor sanitare postliceale.

Share Button

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Semiologie medicala pentru asistenti medicali”

4 + seventeen =