Samoila Marza 1886-1967. Fotograful unirii Transilvaniei cu Romania 1 Decembrie 1918, Alba Iulia

34.00 lei

Autor: Aurel Santimbrean
An Aparitie: 2016
Editura: Alexandria Publishing House
Coperta: Paperback, interior hartie de calitate, lucioasa
Numar pagini: 166
ISBN: 9786068793160
Dimensiuni: 17x24cm

Category:

Description

Cartea contine fotografii-document de arhiva, nepublicate pâna în prezent în alta parte.

Cartea domnului inginer Sîntimbrean si a colaboratorilor sai apare într-un moment foarte prielnic, când ne apropiem si ne pregatim sa sarbatorim, în 2018, Centenarul Unirii Transilvaniei cu România de la 1 Decembrie 1918, cel mai mare eveniment din istoria poporului român, care a dus la desavârsirea Statului National Român Modern.
Prezenta carte a domnului Sîntimbrean si a colaboratorilor sai reprezinta o deosebita importanta nu numai pentru istorici, ci si pentru elevi, studenti, pentru toti românii care studiaza si apreciaza istoria poporului nostru. Ea ofera o noua sursa de informare cuprinsa în imagini a istoriei noastre contemporane, ilustrând eforturile poporului român si ale conducatorilor sai din ultimii o suta de ani pentru consolidarea Unirii si integritatea României.
Fotograful Samoila Mârza, originar din Galtiu, comuna Sântimbru, face parte, si el, dintre participantii de seama la actul national de la 1 Decembrie 1918.

Prof.dr. Gheorghe Anghel
Prezenta carte a domnului Sîntimbrean si a colaboratorilor sai reprezinta o deosebita importanta nu numai pentru istorici, ci si pentru elevi, studensi, pentru toti românii care studiaza si apreciaza istoria poporului nostru. Ea ofera o noua sursa de informare cuprinsa în imagini a istoriei noastre contemporane, ilustrând eforturile poporului român si ale conducatorilor sai din ultimii o suta de ani pentru consolidarea Unirii si integritatea României. Prof.dr. Gheorghe Anghel

Share Button

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Samoila Marza 1886-1967. Fotograful unirii Transilvaniei cu Romania 1 Decembrie 1918, Alba Iulia”

19 + 20 =