Geneze. Monica Lovinescu. Est-etica

40.00 lei

Autor Angela Furtuna
An Aparitie 2012
Editura Vinea
Coperta Paperback
Numar pagini 284
ISBN 9789736983603
Dimensiuni 17×24

Out of stock

Description

Premiul Revistei “Convorbiri Literare” 2012 pentru Eseu

În exil, Monica Lovinescu şi Virgil Ierunca ne încălzeau sufletele, prin speranţa pe care ei o reprezentau, prin forţa redutabilă a vorbelor transmise pe calea undelor, spre o Românie care ni se părea, multora dintre noi, mai inaccesibilă decât o îndepărtată galaxie.
Acad. Basarab Nicolescu

Monica Lovinescu: o figură centrală nu doar a literelor ci şi a istoriei noastre contemporane. Marea doamnă a Europei libere ne-a insuflat speranţa în anii grei în care nu o dată înclinam spre deznădejde şi n-a ezitat a da glas dezamăgirii pentru tot ce e atât de parţial, distorsionat în perioada postdecembristă. Aşa încât azi intransigenţa să fără cusur are o acută actualitate. O simţim pe Monica Lovinescu alături în înfruntarea cu neajunsurile grave ale obştii noastre încă departe de-a se fi detaşat complet de mentalitatea şi personajele nopţii totalitare. În numele nostru, al tuturor celor ce-i purtăm Monicăi Lovinescu un simţământ de gratitudine, Angela Furtună îi consacră, iată, o admirabilă cercetare.
Gheorghe Grigurcu

Lectura acestui studiu minunat scris de Angela Furtuna, de o valoare stilistică excepţională, ne semnalează importanţa spiritului individual de responsabilitate, o responsabilitate asumată fără nicio o concesie de Monica Lovinescu. Sensibilitea autoarei la trăirea lăuntrică a Monicăi Lovinescu ne aminteşte că drumul spre libertate este unul anevoios, presărat cu obstacole atât de ordin intern cât şi extern.
Dennis Deletant

Share Button

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Geneze. Monica Lovinescu. Est-etica”

13 + 2 =