View cart “Rendez-vous cu lumea” has been added to your cart.
Sale!

Doi ani, opt luni si douazeci si opt de nopti

38.48 lei 30.99 lei

AUTOR: Salman Rushdie
Traducere din limba engleza si note de Dana Craciun
EDITURA: POLIROM
ISBN: 978-973-46-5723-0
ANUL APARITIEI: 2015
NUMAR PAGINI: 320
FORMAT: 130×200

Description

„Rushdie este Seherezada noastra. Cartea aceasta e o fantezie, un basm stralucitor.” (Ursula K. Le Guin)

Intr-o dimineata, gradinarul newyorkez Geronimo descopera uluit ca nu mai poate atinge pamintul, ca a inceput sa leviteze. Jimmy Kapoor, un tinar contabil ce-si doreste sa devina autor de romane grafice, e vizitat in miez de noapte de figura fantastica a unui supererou imaginat chiar de el. Tinara mondena Teresa Saca dobindeste puterea de a lansa fulgere ucigatoare si o foloseste din plin. Toate astea se intimpla dupa o furtuna devastatoare, care matura Coasta de Est a Americii si deschide portile ce leaga lumea oamenilor de cea a basmelor, de Tarimul Fermecat. Astfel se prefigureaza un nemaivazut Razboi al Lumilor, o lupta intre jinnii intunecati din lumea de sus si fiintele umane, aparent neputincioase, de pe pamint.

Istoria este neinduratoare cu cei pe care ii abandoneaza si poate fi la fel de neinduratoare si cu cei care o scriu.” (Salman Rushdie)

„In virtejul de povesti intretesute in roman, Rushdie aduce la viata un intreg univers de jinni ce se strecoara prin timp si spatiu, se amesteca in vietile oamenilor si fac sex ca si cum de-abia ar fi scapat dintr-un prizonierat de douazeci de ani intr-o lampa… Doi ani, opt luni si douazeci si opt de nopti transpune bataliile singeroase din ultimele decenii ale istoriei noastre intr-un joc grotesc, de benzi desenate, cu jinni razboinici care lanseaza fulgere, cu transmutatii mistice si vraji de lupta versificate.” (The Washington Post)

„Cartea lui Salman Rushdie este o fantezie, un basm, dar si o reflectie sclipitoare si o meditatie grava asupra optiunilor si zbaterilor la care e supusa viata noastra pe aceasta lume.” (The Guardian)

Share Button

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Doi ani, opt luni si douazeci si opt de nopti”

twenty + 4 =