LA MULȚI ANI, ROȘIA MONTANĂ!

afis-rosia-montanaA mai trecut un an și Roșia Montană e tot acolo. Așa cum o știm.Cu munți, păduri, pășuni și galeriile ei fantastice. Cu oameni care nu se dau bătuți. Și cu mulți, mii și zeci de mii de prieteni. Oficial, localitatea împlinește astăzi 1883 de ani.

Dintre toți, cel din urmă an (dar nu și cel de pe urmă) a fost cel mai încins și cel mai greu. Dar, din anumite poncte de vedere și cel mai frumos. Pentru că Roșia Montană a trezit România. Și asta nu e puțin lucru.

Niște miliardari de pe Wall Street și niște politicieni iresponsabili mai încearcă încă să o șteargă de pe hartă. Cum nu au reușit până acum, nu vor reuși nici de acum înainte. E o afirmație pe care am făcut-o cu niște ani buni în urmă, când i-am cunoscut pe cei care luptă pentru salvarea ei, și de a cărei adevăr sunt, după toamna lui 2013, mai convins ca niciodată.

Ziua Roșiei Montane va fi aniversată astăzi în peste 40 de localități din România și din lume. Lista completă a evenimentelor (prezentări, conferințe, proiecții de filme, lansări de carte, concerte, expoziții etc.) o puteți găsi aici.

Autor: Mihai GOTIU

Sursa: VoxPublica

 

No comments yet.

Leave a Reply